Wedde ruim langs Farmsum

Geplaatst: door
Farmsum - Wedde 2-7

FARMSUM – Afgelopen weekend was weer het de taak voor de mannen van Kruize en Nuus om de drie punten over de streep te trekken. De hekkensluiter van deze competitie moest worden verslagen om weer een beetje dichterbij het doel te komen, daarmee word bedoelt het kampioenschap.

De groenhemden moesten het doen zonder aanvoerder Jaap Gezel en spelmaker Rico van Heumen. Farmsum kent een uitermate slechte seizoen, een aantal jaren geleden was het nog de trotse kampioen van de 5de klasse met meer dan 100 doelpunten in de competitie. Daar is nu uiteraard geen sprake van. Afgelopen donderdag werd er nog kansloos met 3-0 verloren Nieuweschans. Aan Wedde natuurlijk de taak om de wedstrijd snel te beslissen. Farmsum probeerde de eerste minuten ook wel wat te forceren maar het hield de bal niet lang genoeg in de ploeg. Wedde zette ook hoog druk op de verdediging van Farmsum. Dat resulteerde ook al vrij snel in de 1-0. Lesley Kuiper nam de bal over op het middenveld en speelde de bal strak naar Richard Buirs die door middel van een overstap spits Mark Schreuder bereikte, met een toverbal belandde de bal over de sluitpost van Farmsum. 1-0.

Dat is natuurlijk ook wat Wedde wil, snel scoren. Nog geen 5 minuten later was het al 2-0. De jongste van de gebroeders Kuiper was het die de Weddenaren deed glimlachen. Bryan Kuiper verdubbelde de score. Toch kon je niet zeggen dat Farmsum niets deed. De ploeg probeerde af en toe met de lange bal gevaarlijk te worden, dat resulteerde ook in een behoorlijke mogelijkheid bij een spits van Farmsum. Hij schoot de bal ook beheerst langs doelman Kip, maar helaas voor hem stond hij in buitenspelpositie. Na 20 minuten was het weer Schreuder die dit keer zijn 6 cilinder uit de stalling haalde en op de keeper af rende, hij werd door een pittige overtreding binnen de beruchte lijnen neergehaald. Wat normaal niet echt een probleem is was het dat dit keer wel, Mark Schreuder faalde van 11 meter. 5 minuten later mocht hij het opnieuw proberen vanaf de stip. Een voorzet van Huls werd door een Farmsum verdediger opgevangen als wat Johnny Bench in zijn beste dagen deed. Johnny Bench, een begenadigde catcher van Cincinnati Reds in de Jaren 80. Zeker de moeite waard om een keer te googelen trouwens. Maar goed, dezelfde Schreuder mocht het opnieuw van 11 meter proberen en faalde dit keer niet. 3-0. Het leek erop op dat het een walk-over werd, maar toch liet Farmsum zich niet zomaar naar de slachtbank liet brengen. Het deed ook gewoon wat terug, door onoplettendheid in de verdediging werd de spits van Farmsum in de gelegenheid gesteld om de spanning enigszins terug te brengen. Hij maakte het dan ook prachtig af. 3-1.

Iedereen was in gedachten al bij de thee, maar het was opnieuw Schreuder die het doel wist te vinden. 4-1. Toch kon er niet worden gezegd dat de groenhemden heel goed speelde, maar het is wel erg effectief. In de 2de helft was het allemaal niet heel veel beter. Beide ploegen probeerde er nog wel wat van te maken, Farmsum wat heel af en toe een schot op doel produceerde, maar Wedde wat gewoon weg veel gevaarlijker was. Na enige tijd werd en dan ook 5-1, wie anders dan Mark Schreuder maakte het doelpunt. Het begint een beetje eentonig te worden allemaal, maar zoals u leest scoort hij aan de lopende band. Een kwartier voor het einde kwam er weer een strafschop. Opnieuw mocht Schreuder aanleggen, maar opnieuw miste hij jammerlijk. Hij schoot de bal niet in het netje maar richting de Eemshaven.  Er volgden nog 3 doelpunten waarbij de wedstrijd op 2-7 eindigde. Het doelpunt van Farmsum werd trouwens ook erg netjes afgemaakt. Het klinkt als een cliché, maar het zijn weer opnieuw drie erg belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap. Ook Bareveld weet weer wat winnen is, DWZ werd met 2-1 verslagen. Hopelijk mogen beide ploegen zich volgend jaar melden in de vierde klasse. Want mocht een van beide ploegen afhaken in de kampioensrace is er altijd nog de nacompetitie.

Reageren