Wederom winst in beker voor RKSV

Geplaatst: door
Grolse Boys - RKSV 2-4

GROENLO – Nadat zowel RKSV Rijssen en Rijssen Vooruit hun eerste bekerwedstrijd wonnen, wisten de oranjehemden dat tegen Grolse Boys een punt nodig was. Met een punt zou zaterdag 16 september de poulewinst in eigen handen blijven. Net als vorige week kwam er een vroege 0-2 voorsprong, uiteindelijk werd het een 2-4 overwinning maar baart het gemakzucht zorgen.

Henk Mennegat had enkele wisselingen in de basisopstelling doorgevoerd, iedereen moest een eerlijke kans krijgen om zich te bewijzen. Joost Nollen had dit begrepen en onderschepte de bal binnen de minuut en stelde spits Jordy Schreurs in staat om te scoren. Slechts anderhalve minuut later maakte Jordy Schreurs zijn tweede doelpunt nadat hij met het andere been de bal binnenschoof. Een 0-2 voorsprong binnen drie minuten voetballen, wat een weelde. De thuisploeg was hier zichtbaar door geïrriteerd en kreeg enkele terechte gele kaarten, waarbij er zelfs iemand direct rood kreeg toen hij tweemaal een speler van ons naar de keel greep. Vlak voor rust werd Leon Nijkamp de wedstrijd uitgeschopt, een gele kaart volgde waar rood ook niet had misstaan.

Na rust was het eerste kwartier slordig aan beide kanten, nadat Tijs Blokhorst het veld in kwam voor Joost Nollen werd de score direct opgevoerd. Eerst was het Jesse Embsen die raak kopte uit een prima vrije trap van Luèn Mensink. Vlak hierna stuurde Bram Meulman onze spits op de doelman af, Tijs Blokhorst schoot beheerst de 0-4 binnen. Hierna was niet best wat RKSV liet zien, Grolse Boys kwam zelfs terug tot 2-4. De thuisploeg speelde na rust sportiever en hadden ook een doelpuntje verdiend. Dat het er twee werden was te wijten aan de instelling en concentratie, het was te gemakzuchtig. Al met al wederom een prima winst, waardoor we koploper in de bekerpoule blijven.

Zaterdag

Komende zaterdag kan RKSV Rijssen het afmaken thuis tegen Rijssen Vooruit. Het zal dan beter moeten dan tegen Grolse Boys, want tegen een sterker team wordt er dan niet gewonnen. Mochten de oranjehemden minimaal een punt pakken dan wordt men poulewinnaar en gaat door naar de volgende ronde in de beker. Wees welkom bij de RIjssense derby, aftrap is om 14:30 uur.

Reageren