Weken van de waarheid voor Staphorst

Geplaatst: door

STAPHORST – Na de zege op Eemdijk, staat Staphorst opnieuw een krachtmeting van formaat te wachten. Deze keer zal de confrontatie plaatsvinden tegen de amateurs van Ajax. Gezien het programma op de velden elders, zou de winnaar van dit onderonsje wel eens heel goede zaken kunnen doen. Op voorhand dus een zeer interessant duel. Maar dat dit Ajax geen gemakkelijke opgave zal worden behoeft geen betoog.

Terwijl Staphorst vorig weekend genoot van een vrije zaterdag, kwam Ajax wél in actie. Onder toeziend oog van Jan Vlap, verloor de ploeg van trainer Jorg Smeets in een bijzonder aantrekkelijke en doelpuntrijke wedstrijd met 4 – 3 van Eemdijk. Door deze uitslag is Ajax op 1 punt achterstand van Staphorst gebleven, maar heeft zeker het voornemen om daarin komende zaterdag verandering aan te brengen.

De heenwedstrijd eindigde in een 2 – 3 zege voor de Amsterdammers. Staphorst was toen niet in staat om enkele opgelegde kansen te verzilveren. Aangezien Ajax wel uiterst effectief was, en  er zo met de zege vandoor ging, bleef de brigade van Jan Vlap met een geweldige kater achter. Wil Staphorst een rol van betekenis blijven spelen, dan zit er niets anders op dan Ajax vol bij de keel te pakken. Tijdens de heenwedstrijd was al te zien dat Ajax een heel behoorlijk balletje kan trappen. Laat je dat toe dan vraag je onherroepelijk om problemen. Opvallend is het scorend vermogen van Ajax. Liefst 41 keer werd het vijandelijke doel gevonden. Daarentegen krijgen ze ook aardig wat tegengoals (31) te verwerken.

Zaterdag 28 oktober van het vorige jaar heeft Staphorst de laatste nederlaag geleden. Excelsior’31 wist toen  na een 0 – 1 zege Het Noorderslag met een driepunter te verlaten. Sindsdien speelde de equipe van Jan Vlap 9 wedstrijden en haalde daaruit 21 punten. Heel concreet betekent dit dus dat Staphorst op de goede weg zit! Zaterdag tegen Ajax zijn de messen hopelijk dodelijk geslepen en staat het vizier op scherp. De spelersgroep mag vanaf 14.30 uur de benen laten spreken. Winst betekent dat je serieus mee blijft doen. Dit alleen al moet genoeg reden zijn om tot het bekende gaatje te gaan.

Ajax versus Staphorst begint om 14.30 uur op Sportpark De Toekomst en zal onder leiding staan van scheidsrechter Jerôme de Vries uit het Limburgse Bunde, een dorpje ten noorden van Maastricht. Langs de lijn zal hij worden geassisteerd door de heren R. Schiffel en D. de Haan.

Reageren