Wessel Aslander: TV is het ideale Podium

Geplaatst:

Verslavingen zijn nooit goed. Ik spreek uit ervaring. ‘Iets’ teveel sudoku’s oplossen bijvoorbeeld. En is er sport op tv, dan ben ik niet voor de buis weg te slaan. Zaterdag was het ouderwets spitsuur en Tweenul.nl trok er indirect profijt van. ’s Middags om half vier zond Fox Sports HHC Hardenberg-Spakenburg in de Tweede Divisie uit. Wat mij betreft zit je dan eerste rang, hoewel de echte sfeer wordt gemist.
Ik ben niet de enige. Van azijnpisser annex biljartliefhebber Ben de Graaf is bekend dat hij soms de pakweg Milanese of Madrileense hotelkamer prefereerde boven San Siro of Santiago Bernabeu. Geen lezer van de Volkskrant zal het gemerkt hebben.

De beste commentator

De slotfase van HHC-Spakenburg was lastig, omdat ondertussen op Podium TV Harkemase Boys-ONS Boso Sneek was begonnen. Ook mannen kunnen echter twee dingen tegelijk, want terwijl ik het HHC-verslag zat uit te werken miste ik niks van de Friese derbykraker. Podium TV had z’n zaakjes weer prima voor elkaar. Naar de enthousiaste en goed ingevoerde Rik Russchen luister ik graag. Hij is met afstand de beste commentator van dé sport- en cultuurzender van Noord-Nederland, zoals Podium TV zichzelf afficheert.
Waar ze het van doen, is me een raadsel, want media-uitgevers moeten stuk voor stuk de financiële tering naar de nering zetten. Bij de Telegraaf Media Groep staan de banen van 45 regionale journalisten op de tocht. NDC Mediagroep (onder meer Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant) verkocht de panden in Groningen en Leeuwarden, die sindsdien worden gehuurd. Bovendien bleken de afgelopen jaren meerdere reorganisaties onvermijdelijk. Ook RTV Noord, RTV Drenthe en Omrop Fryslân moeten bezuinigingen en het geduld van staatssecretaris Sander Dekker (of zijn opvolger) duurt niet eeuwig.

Samenwerking met NDC

Voor Podium TV (onder meer kanaal 35 bij Ziggo) heb ik dus een zwak. Directeur van het in Heerenveen gevestigde mediabedrijf is Jork Wielinga. Op Fenor (,,energie uit Friesland’’) na heeft de commerciële zender amper adverteerders, maar in het noordelijke medialandschap valt Podium TV niet meer weg te denken. Juist de samenwerking met genoemde dagbladen legt Podium TV volgens mij geen windeieren. Dankzij de zender brengen beide kranten via hun website goede televisie, zodat het mes aan twee kanten snijdt.
Met name voor sportliefhebbers valt de zender niet te versmaden. Geregeld brengt Podium TV live of via een stream op http://www.podium.tv beelden van de topclubs Donar (basketbal), Lycurgus (volleybal), LDODK (korfbal), Hurry Up (handbal) en VC Sneek (volleybal). Bovenal is er volop aandacht voor noordelijk topamateurvoetbal: Harkemase Boys, ONS en Jong FC Groningen. Wat dat betreft komt Be Quick 1887 er bekaaid af. Hoe dan ook, leve Podium TV.

Wessel Aslander

Reacties (5)

  1. frederik9 zegt

    Voor de echte sfeer ben ik toch heel wat liever bij een wedstrijd zelf aanwezig, dan het via een tv-uitzending.te zien. Hoe vakkundig het laatste ook geregisseerd wordt.

Reageren