Willemsoord mag; Waterpoort Boys moet

Geplaatst: door

SNEEK – Nog vier speelronden te gaan en die zullen vanuit het oogpunt van Waterpoort Boys niet vaak zo spannend zijn geweest als deze jaargang. Immers Waterpoort Boys staat nog altijd op een promotie-degradatieplek en heeft bovendien een aardig gat te overbruggen.

Voor die overbrugging moet – en dat laatste woord mag gerust vet worden afgedrukt – komende zaterdag echt worden gewonnen. Maar ook met het oog op rechtstreekse degradatie is winnen een must, omdat een aantal concurrenten rondom Waterpoort Boys elkaar treffen en van die ploegen op zeker een aantal punten zullen pakken. De opdracht tegen Willemsoord is derhalve klip en klaar.

Willemsoord, dat in een tijdsbestek van een paar seizoenen de opmars vanuit de vijfde naar de derde klasse voltooide, leek in de eerste helft van het seizoen een vooraanstaande rol te gaan vervullen. De prestaties waren zoals een aantal weken geleden tegen hekkensluiter Heeg, echter te wisselvallig om die rol gestalte te geven en brachten de groen-witten op dit moment niet verder dan de zevende plaats. Vierendertig punten prijken er achter de naam van Willemsoord en dat aantal is enerzijds niet voldoende voor de strijd om de schaal en anderzijds meer dan voldoende om de problemen te ontlopen. De ploeg van Jeroen Dekker zou nog wel een gooi naar de derde periodetitel kunnen doen, maar bij de strijd om dat imaginaire kleinood hebben De Griffioen, Oeverzwaluwen en Heerenveense Boys momenteel het voortouw. Willemsoord zal dan ook het nodige fortuin nodig hebben om die titel naar De Boschkamp te halen. De vraag is, of men daar nog in gelooft. Zo ja, dan kan Waterpoort Boys een scherpe opponent verwachten. Zo nee, dan kan men zonder druk en in beginsel dus frank en vrij voetballen.

Zoals hiervoor al is vermeld, is de opdracht voor Waterpoort Boys klip en klaar en dus maakt de wijze, waarop Willemsoord de wedstrijd benadert, eigenlijk dus niets uit. Maar die opdracht is niet ‘simple con bonjours’. Dat bleek in de heenwedstrijd, die beide ploegen toen met een man minder afsloten en waarin Waterpoort Boys na een hoopvol begin uiteindelijk niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel. En dat bleek ook in de andere uitwedstrijden, die de ploeg tot nu toe afwerkte. De uitbalans stemt met vier remises en verder alleen nederlagen niet bepaald vrolijk en is bovendien geen basis, waaruit veel vertrouwen kan worden getankt. Dat vertrouwen zal de ploeg vooral moeten halen uit bijv. de eerste helft tegen Oeverzwaluwen en de wedstrijden tegen SC Bant en DWP, want toen legde de formatie van Richard de Jong en Tinus Vermaning een behoorlijk niveau aan de dag. Dat niveau moet als referentiekader dienen en als Waterpoort Boys dat niveau zaterdag benadert en het liefst overtreft, dan zou de eerste uitzege van het seizoen wel eens een feit kunnen worden.

Welke spelers voor dat feit moeten zorgen, is bij het schrijven van deze voorbeschouwing nog niet bekend. Een aantal spelers (Tarik Hamdi, Ron Huitema en Jelmer Kemper) keert terug van een schorsing, terwijl de boeg met gekwetsten voor zover bekend, deze week geen klanten heeft. Alleen Elroy de Meer is vanwege een schorsing nog niet inzetbaar, maar voor het overige lijkt de technische staf de bus naar Willemsoord zo het zich nu laat aanzien, met alle andere en vertrouwde namen te kunnen vullen.

Onderlinge resultaten:

2016-2017 Waterpoort Boys – Willemsoord 0 – 0

Reageren