Wykels Hallum rekent af met Rottevalle

Geplaatst: door
Rottevalle -Wykels Hallum 0-1

ROTTEVALLE – Wie dacht dat wedstrijden tussen Rottevalle en Wykels Hallum saai zijn in de 3de klasse B van de KNVB heeft het mis. De ene keer is het een doelpuntenfestijn en de andere keer is het spannend door een 0-0 tussenstand met nog tien minuten op de klokken. Deze editie van het duel zal velen nog lang bij blijven waardoor er lang over zal worden nagesproken  door de mensen van beide verenigen en de dienstdoende scheidsrechter Agricola.

Na het beginsignaal nam Rottevalle de leiding in het duel. De eerste grote kans van de wedstrijd was daardoor voor Rottevalle, maar doelman Desmond Louwerens  voorkwam met een uitstekende redding  een vroege treffer van  Erwin de Wind. Wykels Hallum kreeg na 18 minuten de volgende waarschuwing van het thuisspelende Rottevalle , maar deze keer had Jorrit Schraa het vizier niet scherp staan, na goed aangeven van Liekele Kamminga. Het eerste wapenfeit van Wykels Hallum werd afgegeven door Erik Niemarkt die na 23 minuten spelen zijn inzet op de paal zag eindigen op aangeven van Peter Jan Schuts. Na 28 minuten spelen kreeg Rottevalle opnieuw een goede kans op de openingstreffer maar  Liekele Kamminga faalde voor Louwerens, na de (voor) actie van rechterspits  Jorrit Schraa. De eerste helft werd beëindigd met de grootste kans voor Rottevalle toen Liekele Kamminga alleen voor doelman Louwerens verscheen, maar opnieuw verzuimde om de trekker over te halen om zo  zijn ploeg op een tot dat moment dik verdiende 1-0 voorsprong te kunnen zetten.

De tweede helft was voor Wykels Hallum dat beduidend  beter uit de kleedkamer was gekomen, in tegenstelling tot tegenstander Rottevalle. De tweede helft startte met een wissel aan de kant van Rottevalle  die Arjan de Haan in de kleedkamer achterlieten, en werd vervangen door Jacco Bekkema. Na 66 minuten wisselde Wykels Hallum trainer De Brouwer voor het eerst in zijn basisformatie waardoor Peter Jan Schuts werd vervangen door Stefan Homsma. Het team van trainer de Brouwer ging met deze wissel wat offensiever spelen. Het verhoogde daarmee de druk op tegenstander Rottevalle, waardoor er meer kansen konden worden gecreëerd. In de 68ste minuut werd het offensieve spel van Wykels Hallum haast  beloont door de twee kansen die Gwen Dijkstra kreeg. De eerste kans van de jonge aanvaller  belandde via keeper Robert de Jong op de lat en uit de rebound schoot hij (enigszins) te gehaast net naast. Na 73 minuten kreeg Gwen Dijkstra opnieuw  een goede kopkans , maar  deze belandde voor de Hallummers helaas op de lat, na opnieuw goed aangeven van Eise Mentje de Vries. Twee minuten later kwam Rottevalle opnieuw oog in oog te staan voor  Desmond Louwerens na een inschattingsfout van  Björn Dijkstra, waardoor Liekele Kamminga een vrije doortocht kreeg aangeboden van de Hallummer defensie maar opnieuw hopeloos faalde, en uiteindelijk  hoog over zou schieten. Rottevalle zou met het vrijwel constant missen van zeer goede scoringskansen uiteindelijk het noodlot en de degradatiezorgen over zichzelf gaan afroepen.

Na een goede actie van Gwen Dijkstra in de 76ste minuut kreeg Wykels Hallum opnieuw een uitstekende mogelijkheid, maar de kans die een beter lot had verdiend, ging  helaas via keeper de Jong  en de lat over. Tien minuten voor tijd wisselde Rottevalle voor de tweede keer  toen Benjamin van der Molen  binnen de lijnen kwam voor Jorrit Hoekstra. Met 81 minuten op de klok kwam  Gwen Dijkstra  als winnaar uit een duel  waardoor hij de bal kon meegeven aan de  latere matchwinnaar Stefan Homsma, die zijn schot maar rakelings voorlangs zag gaan. Twee minuten later wist Stefan Homsma eindelijk de ban te breken door  met een simpele schuiver Wykels Hallum  op een  0-1 voorsprong na een inschattingsfout van de Rottevalster keeper De Jong. Vier minuten voor tijd transformeerde verdediger Sieger Sjoerd de Vries na het uitvallen van doelman Louwerens van een verdediger in een uitstekende doelman. Hij werd direct geconfronteerd met de  penalty die Wykels Hallum tegen had gekregen na het besluit scheidsrechter Agricola op de actie van doelman Louwerens. Hij zou uitgroeien tot held van de middag voor zijn team door  als volleerde penaltykiller  de bal in twee keer te pakken waardoor de stand  op een 0-1 voorsprong in Hallummer  voordeel bleef staan.

Trainer de Brouwer wisselde in de 87ste minuut en bracht Jurjen Bosch in het team voor de nog resterende speelminuten voor de hardwerkende Robel Merhawi Tesfay. Voor het toen al gedecimeerde Wykels Hallum was het een kwestie van het duel uitspelen en de uiteindelijk zeer verdiende 3 punten mee terug nemen richting Hallum. Voor Rottevalle was het in de uiterste slotfase van het duel  een kwestie van zo veel mogelijk  druk zetten op de Hallummers om na het schromelijk missen van de door de door scheidrechter Agricola toegekende penalty  alsnog te proberen om een zeer broodnodig 1-1 gelijkspel  af te kunnen dwingen. Het door veldomstandigheden gedecimeerde team van de Hallummers  zou uiteindelijk als winnaar in Rottevalle van het veld gaan stappen na een absolute heldenrol van de daaronder zeer bescheiden blijvende Sieger Sjoerd de Vries. Met deze overwinning in de pocket vergrootte lijstaanvoerder Wykels Hallum het verschil met achtervolger ONT tot een riante voorsprong van 7 punten door het 2-2 gelijkspel van ONT tegen het WTOC van oud Wykels Hallum trainer Oane Westra.

Reacties (1)

  1. swalker zegt

    Een goed verslag maar wel de feiten weergeven ,want doelman Lourens werd met direct rood weggestuurd wegens natrappen een hele domme actie. En dat Wijckels Hallum dikverdiend heeft gewonnen klopt niet de thuis club had minimaal een punt verdiend. Maar als supporter van de Wijckels heb je een andere bril op

Reageren