Zuidhorn ontvangt streekgenoot Pelikaan S

Geplaatst: door

ZUIDHORN – Zaterdag komt Pelikaan S naar Zuidhorn. Pelikaan S is genoemd naar een paard van een fabriekseigenaar uit Zuidhorn, een opvallende link tussen beide clubs. Pelikaan S ging deze competitie van start  als de grote titelfavoriet, maar het kan deze rol nog niet geheel waarmaken, hoewel de 4e plaats een prima prestatie is voor een debutant.

Pelikaan S speelde vele jaren lang een bescheiden rol in de marge van het amateurvoetbal totdat Wim Bulten voorzitter werd en zich intensief met de club ging bemoeien. Diverse amateurvoetballers van grote naam vonden de weg naar het sportpark in Oostwold en drie kampioenschappen op rij waren het gevolg.

Trainer van Pelikaan S is Kurt Elshot, een doorgewinterde oud–profvoetballer en hij heeft een geweldige selectie tot zijn beschikking. Anton Jongsma bijvoorbeeld, een grootheid bij WKE in de topklasse  en ervaring in de eredivisie bij PEC Zwolle en RKC. Voor de spitspositie kan Elshot zelfs kiezen uit twee fenomenen. Freddy de Grooth, de man met het kiezelharde schot, die meer dan 400 competitiegoals achter zijn naam heeft, onder meer bij 1e klasser PKC. Martijn Drenth is de andere centrale aanvaller. Hij kwam over van WVV, waar hij een paar jaar geleden in twee achtereenvolgende seizoenen samen  75(!) doelpunten maakte. Drenth heeft er deze voetbaljaargang al 14 inliggen. Ook de gebroeders Hoxhaj (speelden eerder bij Be Quick en Harkemase Boys) , Edu de Jonge Rosa ( kwam van ACV), Yoshua St.Juste ( zijn broer kreeg afgelopen zondag rood bij SC Heerenveen in de eredivisie), Danny Holband ( voorheen actief bij o.m. WKE en Achilles 1894), Wasim el Baroudi en nog vele anderen maken van het Bulten – keurkorps een kwalitatief sterk geheel.

Toch ging Pelikaan S al 5 keer onderuit en incasseerde het al 33 tegendoelpunten, zes meer  dan Zuidhorn. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde uitermate teleurstellend voor de selectie van trainer Kees Bouma. Binnen 10 minuten leidde Pelikaan S met 2-0 en die klap kwamen de gasten niet te boven. Uiteindelijk kwam er een beschamende 7-2 op het scorebord. Zuidhorn kan met tevredenheid terugkijken op de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Met een gehandicapt en jong team werd koploper VVG op 1-1 gehouden en die remise was verdiend. Komende zaterdag zullen er opnieuw veel spelers ontbreken. De wedstrijd begint om 15.00 uur en wordt geleid door scheidsrechter Beekman.

Reageren