Zwaarbevochten punt voor Trinitas bij Ruinen

Geplaatst: door
Ruinen - Trinitas 2-2

RUINEN – Trinitas heeft zondag een moeizaam punt behaald bij Ruinen. De 2-2 eindstand was een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Net zoals de vorige week tegen Dwingeloo begon Trinitas zwak aan het duel. Binnen 4 minuten keek het al tegen een 1-0 achterstand aan toen Anthal Horlings ongehinderd door het centrum alleen op doelman Betten af kon gaan en beheerst afrondde. Amper 2 minuten was het alweer gelijk.

Een indraaiende corner van Jeroen Bokkers werd in eigen doel verwerkt: 1-1. In plaats dat deze opsteker het sein was om meer gas te geven, was het Ruinen die de duels won en Trinitas niet in het spel liet komen. De verdiende 2-1 voorsprong viel na een half uur toen Arno Kreulen na slecht uitverdedigen van Jongsma een vlammend afstandsschot loste en doelman Betten weer kansloos liet. Het spel van Trinitas was onzuiver en zonder gevaar. Toch kreeg het een grote kans om nog voor rust de gelijkmaker te scoren. Een handsbal van een verdediger van Ruinen werd door scheidsrechter Frankena bestraft met een stafschop. Nu mocht Yannick Wieldraayer de trekker overhalen, maar net zoals vorige week werd de strafschop gemist. Wieldraayer schoot naast.

In de 2e helft leek Trinitas te beseffen dat het uit een ander vaatje moest tappen. Agressief werd Ruinen opgejaagd en al in de 50e minuut was het raak. Marc Platje liet zijn tegenstander de hielen zien en passeerde doelman Pinxterhuis in de verre hoek: 2-2. Trinitas ging door om jacht te maken op de winst. Kansen kwamen er maar zowel Platje als Wieldraayer konden de winnende treffer niet binnen schieten. Zowel Ruinen als Trinitas wisselde in het slotkwartier. De wissels van Ruinen waren basisspelers die terugkwamen na afwezigheid en Ruinen ging duidelijk ook voor de winst. Beide kregen nog kansen, maar gescoord werd er niet meer. Zondag zal Trinitas in de thuiswedstrijd tegen Oldemarkt scherper uit de startblokken moeten komen om afstand te kunnen nemen van de onderste regionen.

Reageren