Zwaarbevochten uitzege van De Griffioen op Waterpoort Boys

Geplaatst: door
Waterpoort Boys - De Griffioen 0-2

SNEEK – Het uitduel bij Waterpoort Boys leverde De Griffioen een overwinning op. In Sneek zegevierden de roodwitten met 0-2. De doelpunten werden eerlijk verdeeld over de beide helften en werden gefabriceerd door Dominggus Nussy en Arne Klamer. Eenvoudig ging het allemaal niet, want de thuisploeg bleek een geduchte tegenstander.

De gastheren startten sterk en domineerden in de openingsfase. Zij kregen ook enkele mogelijkheden, maar de eerste grote kans ontstond pas na een klein kwartier spelen. Een aanvaller stond plotseling alleen voor doelman Anne Blomsma van De Griffioen, die uiteindelijk als winnaar uit het duel tevoorschijn kwam. Bij de eerste keer dat de Oosterwoldenaren in de buurt van het Sneker doel kwamen, was het ook meteen raak. Een voorzet van Youri Winters werd door Dominggus Nussy op juiste waarde geschat. Hij tikte de bal goed binnen (0-1). Niet gek veel later was Jordi Linneman dicht bij de 0-2, echter hij gleed de bal, na voorbereidend werk van Daniël Kooistra, in kansrijke positie in het zijnet. Aan de andere kant zette Waterpoort Boys weer even flink aan en probeerde nog voor rust de opgelopen schade te herstellen. Zo moest Anne Blomsma vol aan de bak om een van richting veranderd schot buiten de palen te houden en was hij in de slotfase van het eerste bedrijf eveneens op zijn post bij 2 schoten van afstand. In de laatste minuut van de eerste helft werd Blomsma geassisteerd door zijn defensie toen een knal nog geblokt werd. Beide ploegen zochten de thee zodoende op met een 0-1 tussenstand.

De start van het tweede bedrijf was duidelijk voor de Oosterwoldenaren. Youri Winters kon tweemaal van afstand uithalen. Bij de eerste poging tikte de sluitpost van “Wéé Péé Béé” de bal over de deklat, de volgende knal eindigde precies in zijn handen. Na een klein kwartier spelen kreeg ook Anne Blomsma weer werk te verrichten. Hij kweet zich prima van zijn taak door een pegel tot corner te verwerken. Robin Winters testte de doelverdediger van de Snekers even later met een vrije trap (de keeper redde fraai) en Nelis Zijnstra legde de bal goed terug op Jordi Linneman. Zijn schot vanaf randje 16 belandde tegen de buitenkant van de paal. Zijnstra werd enige ogenblikken later vervangen door Leslie Wieland. Circa 10 minuten voor tijd was Waterpoort Boys dicht in de buurt van de gelijkmaker. Een knal van buiten het strafschopgebied belandde kiezelhard op de lat. Arne Klamer kwam hierna voor Mark Schapelhouman binnen de lijnen. Nadat Leslie Wieland via het been van een verdediger naast had geschoten, was het in de absolute slotfase invaller Klamer die de bal eenvoudig kon intikken en de eindstand daarmee op 0-2 bepaalde, want onmiddellijk na deze treffer floot de arbiter voor het einde van de wedstrijd en gingen de 3 punten mee naar Oosterwolde.

Zaterdag speelt De Griffioen de thuiswedstrijd tegen QVC uit Stavoren. Op Sportpark Oostenburg wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Reageren