Zwak begin breekt FC Zuidlaren op tegen HSC

Geplaatst: door
FC Zuidlaren - HSC 1-2

ZUIDLAREN – Wie dacht dat FC Zuidlaren zich na de nederlaag in Veendam even zou rehabiliteren tegen het laagstaande HSC kwam zondagmiddag bedrogen uit. Na een pikstart en het missen van een aantal prima kansen was uiteindelijk de 52e minuut fataal voor de thuisclub, toen men eerst dacht op voorsprong te komen en 30 seconden later in een onschuldige situatie knullig balverlies op eigen helft leidde tot een uiteindelijk beslissende treffer voor de gasten.

En de eerste tien minuten leken zo rooskleurig. Al in de 2e minuut brak Pim Perk na een steekbal van Michel Kral door op de rechterflank en, waar iedereen dacht dat de 1-0 aanstaande was, verhinderde een voet van een Sappemeerster verdediger de openingstreffer van zo productieve rechterspits. Vier minuten later leek die toch te vallen, maar één op één met HSC-doelman Job van der Linde stuitte Michel Kral op het lijf van de keeper. Een minuut later was het opnieuw Kral die dreigend voor het HSC-doel opdoemde, maar er niet in slaagde de voorzet van Perk te bekronen met een doelpunt.

Kopgoals

Daarmee was het afgelopen met het spektakel en kon HSC zich redelijk in de wedstrijd spelen zonder dat dit resulteerde in noemenswaardige momenten voor beide doelen. Totdat in de 31e minuut Jord Blokker, de lange spits van de bezoekers, na een corner uit het niets toesloeg en knap raak knikte. FC Zuidlaren moest even bekomen van de schrik, maar kon vlak voor rust de stand gelijk trekken door Daniël van Dam, wiens kopbal na een vrije trap vlakbij de cornervlag keeper van de Linde te machtig was.

Beslissende minuut

Na de hervatting vatte de thuisclub de draad op van het einde van de eerste helft en probeerde met hernieuwde energie HSC op achterstand te zetten. En dit leek in de 52e minuut ook te gebeuren. Nu was het Jorik de Groot, die vanaf de rechterflank een voorzet op maat naar het bepleisterde hoofd van Michel Kral stuurde, maar helaas zocht de anders zo trefzekere spits het doel te hoog. In dezelfde minuut was het aan de andere kant wel raak, maar hier speelde het toeval een bepalende rol. Jord Blokker kreeg de treffer in de schoot geworpen en kon alleen voor doelman Luikens vrij aanleggen, toen de bal na een ingooi in een volkomen ongevaarlijke situatie via een polletje over de knie van Daniel van Dam huppelde.

Rode kaarten

Dit trof de thuisploeg als een mokerslag. Trainer Edwin Prins probeerde met Dick Scholte als extra aanvaller de gelijkmaker te forceren, maar moest na de rode kaart voor Yander Elling (natrappen) zijn strijdplan herzien. Met een man minder kregen de Zuidlaarders weliswaar nog een kans voor Dick Scholte, maar een HSC-verdediger kon in extremis het schot blokkeren. Door de va banque strategie van de blauw-zwarten kreeg HSC een zee van ruimte om de genadeklap toe te dienen en Raymond Zuidema moest dan ook vlak voor tijd zijn noodgreep bekopen met een rode kaart, toen hij met een sliding de doorgebroken HSC-spits neerhaalde. Met 9 man en de moed der wanhoop werd in de slotfase alles gegeven om de 2-2 op het bord te zetten en Richard Wierda leek in de slotfase toch nog de held van de middag te worden, maar zijn inzet werd helaas magnifiek gekeerd door Job van de Linde, die de winst voor zijn ploeg veilig stelde.

Reageren