ZZVV boekt knappe zege op Hardenberg’85

Geplaatst: door
ZZVV - Hardenberg’85 3-1

ZUIDWOLDE – ZZVV heeft een knappe overwinning geboekt in de thuiswedstrijd tegen Hardenberg’85. De gasten waren al tien wedstrijden op rij ongeslagen, maar lieten zaterdagmiddag de punten in Zuidwolde. Door de overwinning nadert ZZVV de ploeg uit Hardenberg tot op twee punten. Daardoor is plek vier op de ranglijst weer in het vizier voor de thuisploeg.

Al snel in wedstrijd kregen beide ploegen de kans om op voorsprong te komen. Roy Meijerink schoot namens Hardenberg’85 de bal echter, volledig vrijstaand, voor het doel van Jelle Verburg langs en Ingmar Ramaker vergat een kleine minuut later de bal in het doel te tikken na een voorzet van Bram Otten. Ondanks een licht overwicht voor de thuisploeg duurde het lang voordat er weer een kans te noteren viel. Toen het twintig minuten later zover was, was het ook meteen raak. Bram Otten pikte een voorzet op bij de tweede paal en bracht de bal weer goed voor het doel waarna Martijn Reinink, net als vorige week op het middenveld geposteerd, de bal over de doellijn kon werken. Lang leek het er op dat 1-0 de ruststand zou zijn, maar Sander Hartman zorgde ervoor dat de marge voor ZZVV nog ruimer werd. Een vrije bal aan de zijkant van het veld, een meter of zes van de achterlijn, werd door de aanvallende middenvelder fraai in de verre kruising gekruld.

ZZVV verzuimde in de tweede helft de genadeklap uit te delen aan de zwak spelende gasten, die in de heenwedstrijd in Hardenberg nog oppermachtig waren. Zo raakte Paul Bos na twee minuten spelen in de tweede helft al de onderkant van de lat en kopte Ingmar Ramaker de rebound op het dak van het doel. Het duurde een kwartier voordat Hardenberg’85 zich liet zien. De beste man aan de kant van de gasten, Patrick Meier, probeerde Verburg met een afstandsschot te verschalken maar zag de doelman de bal uit de bovenhoek werken. In het laatste kwartier kregen de gasten twee grote kansen om de spanning terug te brengen, waarvan de tweede werd benut. Een lobje van Peter Gerholt belandde nog op het dak van het doel, maar nadat de ingevallen Anne Klein binnen de zestien een lichte duw gaf aan zijn tegenstander mocht Joran Veurink aanleggen vanaf de stip. De aanvoerder zag Verburg redding brengen maar daarna Simon Peltjes de rebound benutten. Al snel maakte ZZVV aan de spanning weer een einde door een counter goed uit te spelen. De diep gestuurde Bos behield het overzicht en legde de bal in de zestien breed voor de meegelopen Matthijs Capellen die een sterke wedstrijd bekroonde met een doelpunt. Gescoord werd er in de laatste vijf minuten niet meer waardoor ZZVV met wederom drie punten op zak kan toewerken naar de derby tegen Vitesse’63 van komende zaterdag.

Reageren